İSTANBUL (AA) – Futbolda 22’ncisi Katar’da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası’nda geride kalan 21 finalin sadece 6’sında ev sahibi takımlar şampiyonluğu kazandı.
Uruguay’da 1930 yılında başlayan Dünya Kupası serüveninde bugüne kadar 21 kez bu organizasyon düzenlendi. Bu 21 kupada ev sahibi ülkeler 6 kez şampiyon oldu, diğerleri ise 15 kez mutlu sona ulaştı.
İlk iki Dünya Kupası’nı ev sahibi ülkeler kazandı, son 5 organizasyonda ise ev sahibi olmayanlar zirveye çıktı.
Kazanan 6 ev sahibi
Dünya Kupası’nın başlamasıyla birlikte ev sahibi ülkeler başarılı bir grafik çizdi.
1930’da Uruguay, 1934’te de İtalya, evlerinde düzenlenen turnuvalarda taraftarlarına şampiyonluk sevinci yaşattı.
İngiltere, 1966’da evindeki kupada ilk ve tek şampiyonluğunu aldı, Batı Almanya 1974’te, Arjantin 1978’de, son olarak da Fransa, 1998’de seyircisi önünde şampiyon oldu.
Son 5 turnuvada ev sahipleri kazanamadı
Son 5 Dünya Kupası’nda ev sahibi ülkeler şampiyonluğa ulaşamadı.
Fransa 1998’in ardından 2002 Güney Kore-Japonya’da Brezilya, 2006 Almanya’da İtalya, 2010 Güney Afrika’da İspanya, 2014 Brezilya’da Almanya 2018 Rusya’da ise Fransa kazandı.
Brezilya ve İsveç evlerindeki finali kaybetti
Dünya Kupası tarihinde evlerinde final oynayıp kaybeden iki ülke milli takımı bulunuyor.
Brezilya 1950’de, İsveç ise 1958’de ülkelerinde yapılan Dünya Kupası’nda final oynamalarına rağmen mutlu sona ulaşamadı.
Brezilya, 1950’de statü gereği beraberliğin bile kendisine yettiği finalde, seyircisi önünde Uruguay’a 2-1 mağlup olup tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşma fırsatını tepti. İsveç ise 1958’deki finalde taraftarının karşısında Brezilya’ya 5-2 gibi farklı bir sonuçla yenilerek ikinci oldu.
Ev sahiplerinin performansı
Şampiyon olamayan ve finale çıkamayan ev sahibi ülkelerin Dünya Kupası performansları şöyle:
1938 Fransa: Çeyrek finalde 3-1’lik skorla İtalya’ya elendi.
1954 İsviçre: Çeyrek finalde 7-5’lik skorla Avusturya’ya kaybetti.
1962 Şili: Yarı finalde 4-2’lik skorla Brezilya’ya elendi.
1970 Meksika: Çeyrek finalde 4-1’lik skorla İtalya’ya yenildi.
1982 İspanya: İkinci turda Batı Almanya ve İngiltere’nin bulunduğu grubu son sırada tamamlayıp elendi.
1986 Meksika: Çeyrek finalde penaltılar sonucunda 4-1’le Batı Almanya’ya mağlup oldu.
1990 İtalya: İngiltere’yi 2-1 yenerek dünya üçüncüsü oldu.
1994 ABD: Son 16 turunda Brezilya’ya 1-0 yenilerek elendi.
2002 Güney Kore-Japonya: Güney Kore, Türkiye’ye 3-2 yenilerek dünya dördüncüsü oldu. Japonya, son 16 turunda Türkiye’ye 1-0 mağlup olarak elendi.
2006 Almanya: Portekiz’i 3-1 yenerek dünya üçüncüsü oldu.
2010 Güney Afrika: Uruguay, Meksika ve Fransa’nın yer aldığı A Grubu’nu 3. sırada tamamlayarak elendi. Güney Afrika, ev sahibi olup grup aşamasını geçemeyen ilk ülke olarak dikkati çekti.
2014 Brezilya: Yarı finalde Almanya’ya 7-1 gibi tarihi bir skorla mağlup olan Brezilya, üçüncülük maçında da Hollanda karşısında sahadan 3-0 yenik ayrıldı.
2018 Rusya: Çeyrek finalde Hırvatistan’a penaltılarla 4-3 kaybetti.
Muhabir: Mutlu Demirtaştan
Sağlık İçin Kızılötesi Karbon Isı Boyası
Canlıların, özellikle de insanların sağlıklı yaşayabilmek için kızılötesi ışınlara ihtiyaçları vardır. Ancak bir aylık bir sürede yoğun bir şekilde alınan güneş ışınlarının depolanması mümkün değildir. On iki ay boyunca alınacak terapi kalitesindeki kızılötesi ışınlar ise sayısız fayda sağlar.
- Hücre sisteminin yenilenme gücünü artırır,
- Kan dolaşımını hızlandırır,
- Kronik yorgunluğu azaltır,
- Bağışıklık sistemini güçlendirir,
- Astım, alerjik rinit gibi solunum yolu rahatsızlıkları olan hastalar için en sağlıklı ısıtma sistemidir,
- Kas ağrıları, sırt ağrıları ve eklem rahatsızlıklarını azaltır,
- Bazı kanser türlerinin gelişimini engelleme özelliğine sahiptir,
- Şeker hastalıklarının yan etkilerini azaltır,
- Fizyoterapi tıp merkezlerinde doğrudan kullanılır.
Tıbbi araştırmalar, uzun dalga boyundaki ışınların terapi etkisi yaptığını, hiçbir zararlı yan etkisinin olmadığını ve insan vücudu için en uygun sıcaklığı sağladığını göstermiştir. Uzun dalga boyunda, terapi kalitesindeki kızılötesi ışınlar ile ısıtma sistemi olarak geliştirilmiş olan SRN Kızılötesi Isı Boyası, güneşin altında ısınma hissini on iki ay sağlamaktadır. SRN Kızılötesi Isı Boyası, uygulandığı ortamı sadece ısıtmakla kalmaz; aynı zamanda bir fizyoterapi merkezine çevirerek, içinde yaşayanların sağlığına katkıda bulunur.
Uzun dalga kızılötesi, radyan ısıdır; yüzünüzde güneşin veya odun ateşinin sıcaklığını hissetmekle aynı histir. Hatta kendi vücudumuzun da yaydığı ısı türüdür. İnsanlığın bildiği en temel ısınma şeklidir. Önce objeleri ısıttığı, ısınan objelerin de ısı yayarak çevreyi sıcak tuttuğu için binlerce yıldır tercih edilmiştir.
Bugün, yüksek enerji verimliliğine sahip SRN Kızılötesi Isıtma Teknolojisi, estetik ve konforlu bir şekilde radyan ısıyı çevre dostu olarak kolayca tekrar kullanabilmemizi sağlamaktadır.
Geçtiğimiz yüzyılda insanoğlunun konforlu olması sebebiyle tercih ettiği konvansiyonel ısıtma sistemlerinin (petek, klima vb.); yakın gelecekte yerini tekrardan kızılötesi ısıtma sistemlerine bırakması kaçınılmazdır.
SRN KIZILÖTESİ KARBON ISI BOYASI HAKKINDA BAZI BİLGİLER
- SRN Kızılötesi Isı Boyası havayı kurutmaz ve havayı değil sizi ısıtır.
- 24 V Elektrik ile çalışan Kızılötesi Isı Boyası sistemi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla kombine çalışabilir. (Güneş ve Rüzgar enerjisi)
- SRN Kızılötesi Isı Boyası Üstüne duvar kağıdı,sıva ve boya gibi ürünler ile uygulanabilir özelliklere sahip bir üründür.
- SRN Kızılötesi Isı Boyası’nın boyandığı ortamda nem ve küf olmaz.
- SRN Kızılötesi Isı Boyası mekanik tesisat ve bakım gerektirmeye bir üründür.
- SRN Kızılötesi Isı Boyası anında ısınma ve homojen ısı dağılımı sağlar.
- SRN Kızılötesi Isı Boyası sağlıklıdır, nefes hastaları (bronşit vb) için en uygun ısıtma teknolojisidir.
- Su bazlı karbon kaplamalar ek veya ana ısıtma da mükemmel olarak kullanılabilir.
- Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,
- DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ
- 05523307100-05325466184
- www.kimyadeposu.com,www.claypacks.com,www.nanotozlar.com,www.netyerim.net
- www.potasyumsilikat.net,www.kursunoksit.com,www.parsman.com.tr,www.parsgrafit.com.tr
- www.parox.com.tr,www.sepiyolit.net,