Türkiye, atıcılıkta 7 sporcuyla madalya arayacak

İSTANBUL (AA) – Chateauroux Atıcılık Merkezi’nde yapılacak atıcılık müsabakaları, 27 Temmuz’da başlayıp 5 Ağustos’ta sona erecek.

Organizasyonda 15 kategoride madalyalar dağıtılacak atıcılıkta 170 erkek, 170 kadın toplam 340 sporcu yarışacak.

Paris 1900’de atışlar “canlı güvercine” yapıldı

Almanya ile İsviçre’de 13 ve 14’üncü yüzyıllarda açılan derneklerle kurumsallaşmaya başlayan atıcılık, bugünkü adıyla Uluslararası Atıcılık Federasyonu olan Uluslararası Atıcılık Birliğinin 1907’de kurulmasıyla yavaş yavaş beğenilen bir spor haline geldi.

Erkeklerde atıcılık, Atina’da 1896’da yapılan ilk modern olimpiyat oyunlarının programındaki 9 spor dalı arasında yer alıyordu.

Paris’te 1900’de yapılan olimpiyat oyunlarında hedef olarak canlı güvercinler kullanılıyordu.

Güvercinler, daha sonraki oyunlarda, “spor ahlakına” aykırı olduğu gerekçesiyle hedef olmaktan çıkarıldı.

Kadınlar ise atıcılıkta ilk kez, 1984’teki Los Angeles Olimpiyatları’nda boy gösterdi.

Türkiye, 7 sporcuyla katılacak

Paris 2024’te Türkiye’yi, atıcılıkta 7 sporcu temsil edecek.

Olimpiyatlarda Türkiye adına İsmail Keleş, Yusuf Dikeç, Şimal Yılmaz ve Şevval İlayda Tarhan 10 metre havalı tabanca, Sena Can skeet, Oğuzhan Tüzün ve Rümaysa Pelin Kaya trap kategorisinde mücadele verecek.

Türkiye, bu branşta daha önce olimpiyatlarda madalya elde edemedi.

En başarılı ülke ABD

Olimpiyat oyunlarında atıcılık branşında ABD en başarılı ülke konumunda bulunuyor.

ABD, olimpiyat oyunlarında 57’si altın toplam 116 madalya elde etti.

Bu branşta ABD’yi, 67 madalya ile Çin takip ediyor.

Kurallar

Atıcılık kuralları uzaklık, hedef tipi, silah, atış pozisyonu, atış sayısı, atış sayısı süresi ve sınıfına göre değişiyor. Her sınıfta eleme ve final sistemi bulunuyor.

Tüfek: Yarışmacı yatarak, ayakta, diz çökme pozisyonunda elektronik hedeflere ateş eder. Puanlama, isabet alan hedef üzerinde çemberlerle belirlenmiş merkez dışına doğru azalan sayıların toplanmasıyla yapılır. Yarışmacılar, 50 metre 3 pozisyon ve 10 metre havalı tüfek olmak üzere 2 ayrı dalda mücadele ediyor.

Tabanca: 25 ve 10 metre olmak üzere 2 ayrı mesafede düzenlenir. Puanlama, tüfek sınıfıyla aynı biçimde atışlar da ayakta ve tek elle yapılır. Serbest tabanca ve seri tabanca sınıflarında yarışılır.

Trap ve skeet: Av tüfeğiyle düzenlenen trap ve skeet yarışmalarında atıcılar, bir istasyondan tabağa benzeyen ve bir mekanizma aracılığıyla fırlatılan hareketli hedeflere atış yapar.

Trap atış alanı, 5 atış istasyonunun 15 metre önünde yer alan tek bir trap kulübesinden oluşur. Erkeklerde 125, kadınlarda 75 hedefe ateş açılır. Elemelerde öne çıkan 6 yarışmacı, finalde 25 hedefe atış yapar. Yarışmacı, hedefin hangi istasyondan atılacağını bilmez. Hedefi vurmak için 2 atış hakkı vardır. Genellikle çift namlulu 12 kalibrelik av tüfeği kullanılır.

Skeet atıcılığında genellikle 12 kalibrelik yarı otomatik av tüfeği kullanılır. 8 fırlatma istasyonu vardır ve 2 ayrı istasyondan iki hedef fırlatılır. Her hedefe bir atış hakkı tanınır. Yarışmacı tüfeğini, hedef fırlatılana dek kalça hizasında tutmak zorundadır. Sporcu, hedefin fırlatılmasıyla birlikte tüfeği omuz hizasına alır ve atış yapar.

Muhabir: Ercan Çakar

Sağlık İçin Kızılötesi Karbon Isı Boyası
Canlıların, özellikle de insanların sağlıklı yaşayabilmek için kızılötesi ışınlara ihtiyaçları vardır. Ancak bir aylık bir sürede yoğun bir şekilde alınan güneş ışınlarının depolanması mümkün değildir. On iki ay boyunca alınacak terapi kalitesindeki kızılötesi ışınlar ise sayısız fayda sağlar.

  • Hücre sisteminin yenilenme gücünü artırır,
  • Kan dolaşımını hızlandırır,
  • Kronik yorgunluğu azaltır,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,
  • Astım, alerjik rinit gibi solunum yolu rahatsızlıkları olan hastalar için en sağlıklı ısıtma sistemidir,
  • Kas ağrıları, sırt ağrıları ve eklem rahatsızlıklarını azaltır,
  • Bazı kanser türlerinin gelişimini engelleme özelliğine sahiptir,
  • Şeker hastalıklarının yan etkilerini azaltır,
  • Fizyoterapi tıp merkezlerinde doğrudan kullanılır.

Tıbbi araştırmalar, uzun dalga boyundaki ışınların terapi etkisi yaptığını, hiçbir zararlı yan etkisinin olmadığını ve insan vücudu için en uygun sıcaklığı sağladığını göstermiştir. Uzun dalga boyunda, terapi kalitesindeki kızılötesi ışınlar ile ısıtma sistemi olarak geliştirilmiş olan SRN  Kızılötesi Isı Boyası, güneşin altında ısınma hissini on iki ay sağlamaktadır. SRN Kızılötesi Isı Boyası, uygulandığı ortamı sadece ısıtmakla kalmaz; aynı zamanda bir fizyoterapi merkezine çevirerek, içinde yaşayanların sağlığına katkıda bulunur.
Uzun dalga kızılötesi, radyan ısıdır; yüzünüzde güneşin veya odun ateşinin sıcaklığını hissetmekle aynı histir. Hatta kendi vücudumuzun da yaydığı ısı türüdür. İnsanlığın bildiği en temel ısınma şeklidir. Önce objeleri ısıttığı, ısınan objelerin de ısı yayarak çevreyi sıcak tuttuğu için binlerce yıldır tercih edilmiştir.
Bugün, yüksek enerji verimliliğine sahip SRN Kızılötesi Isıtma Teknolojisi, estetik ve konforlu bir şekilde radyan ısıyı çevre dostu olarak kolayca tekrar kullanabilmemizi sağlamaktadır.
Geçtiğimiz yüzyılda insanoğlunun konforlu olması sebebiyle tercih ettiği konvansiyonel ısıtma sistemlerinin (petek, klima vb.); yakın gelecekte yerini tekrardan kızılötesi ısıtma sistemlerine bırakması kaçınılmazdır.
SRN KIZILÖTESİ KARBON ISI BOYASI HAKKINDA BAZI BİLGİLER

  • SRN Kızılötesi Isı Boyası havayı kurutmaz ve havayı değil sizi ısıtır.
  • 24 V Elektrik ile çalışan Kızılötesi Isı Boyası sistemi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla kombine çalışabilir. (Güneş ve Rüzgar enerjisi)
  • SRN Kızılötesi Isı Boyası Üstüne duvar kağıdı,sıva ve boya gibi ürünler ile uygulanabilir özelliklere sahip bir üründür.
  • SRN Kızılötesi Isı Boyası’nın boyandığı ortamda nem ve küf olmaz.
  • SRN Kızılötesi Isı Boyası mekanik tesisat ve bakım gerektirmeye bir üründür.
  • SRN Kızılötesi Isı Boyası anında ısınma ve homojen ısı dağılımı sağlar.
  • SRN Kızılötesi Isı Boyası sağlıklıdır, nefes hastaları (bronşit vb) için en uygun ısıtma teknolojisidir.
  • Su bazlı karbon kaplamalar ek veya ana ısıtma da mükemmel olarak kullanılabilir.
  • Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,
  • DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ
  • 05523307100-05325466184
  • www.kimyadeposu.com,www.claypacks.com,www.nanotozlar.com,www.netyerim.net
  • www.potasyumsilikat.net,www.kursunoksit.com,www.parsman.com.tr,www.parsgrafit.com.tr
  • www.parox.com.tr,www.sepiyolit.net,

Check Also

Türkiye, badmintonda tek sporcu ile olimpiyatta yer alacak

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda badminton branşında Türkiye'yi bir sporcu temsil edecek.

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]